Bending the RulesBending the Rules is een kunstwerk dat geïnspireerd is op de talloze lijnen die je tegenkomt in een sporthal. Een wonderlijk beeld vind ik dat en zo bedacht ik om die lijnen af te zonderen en uit te knippen. Voor Bending the Rules heb ik een voetbalveld als uitgangspunt genomen. De uitgeknipte lijnen heb ik uit het platte vlak gebogen en gevouwen tot een dynamisch ruimtelijk object, een voetbalkunstwerk voor in de openbare ruimte. De titel refereert aan de regels van het voetbal. De lijnen zou je de meest primaire regel kunnen noemen; je moet boven alles binnen de lijnen blijven. Echter, het spel binnen die lijnen kun je naar je hand zetten. Door balgevoel (jaren lange training en talent) en intuïtief spel, kan een speler boven zichzelf uitstijgen. Een euforisch moment is dat. Niet bedacht en toch volledig zelf geregiseerd. Met Bending the Rules hoop ik iets van die euforie over te brengen. Het gaat net als in het voetbal om de flow die je voelt als je speelt. Dat is niet stuurloos, maar wel zonder gedachten. Een kunstwerk als metafoor voor een betoverende actie in het veld die het verschil maakt. Daarmee kan het een beeldmerk worden, een eyecatcher voor een groot publiek en een inspiratie voor ambitieuze professionals.
Afmeting: 1000x500x400 cm. // materiaal: gecoat staal


English: Bending the Rules is elegantly shaped from the lines of a football field (representing the most basic rule in football: to stay within the lines). Graciously and in a dynamic manner the lines follow an unpredicted set of rules. Actions that are made up along the design proces, by chance. Not random though, but intuïtive. Without thought, but still directed by yourself.
The bended set of lines present you a frozen event in time. Your mind is searching for a pattern. But this seemingly arbitrary proces doesn't make it easy on you. It is this unforeseeingness and not knowing where the story ends (or even begins), that is fascinating.
Sizes: 1000x500x400 cm. // material: coated steel.